Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

TYSKLAND: POLITIK, MENTALITET OG SELVFORSTÅELSE – Udsolgt

Foredrag ved Moritz Schramm

3. marts 2022 16:30 18:00

Svendborg Bibliotek

Bliv klogere på vores store nabo i syd

OPLEV DET FORDI: Vi er uløseligt forbundet med tysk historie og under indflydelse af tysk samtid. Du vil blive klogere på vores store nabo i syd – og det, du selv er en del af.

En ny epoke er begyndt i tysk politik. Efter 16 år med Angela Merkel i spidsen, tårner problemerne sig op fra alle sider: Vil en ny regering fastholde Tyskland som stabiliserende kraft i Europa? Eller vil vi se en genkomst af spøgelserne fra mellemkrigstidens Weimarrepublik med økonomisk krise og politisk polarisering?

Moritz Schramm tager pulsen på de aktuelle udviklinger i tysk politik ved at trække linjer tilbage i historien. Med udgangspunkt i sin egen historie og sin seneste bog Kampen om midten – tysk politik i det 21. århundrede undersøger han hvilke verdensbilleder og livssyn, der præger de nulevende generationer af tyskere og hvad de begivenhedsrige forgangne 100 år har betydet for den tyske selvforståelse.

Moritz Schramm, f. 1970 og opvokset i det daværende Vest-Berlin. Han er lektor og studieleder ved tyske studier på Syddansk Universitet, hvor han forsker i den tyske kultur- og samfundsudvikling. Moritz Schramm er også kendt fra Adam Holms DR-dokumentar “Min morfar, Hitlers ven” fra 2020.

Gratis Reserver plads på svendborgbibliotek.dk

Arrangører:

Svendborg Bibliotek

Se Arrangør hjemmeside

Svendborg Dage med Brecht

Svendborg Bibliotek

Svinget 1
Svendborg, 5700
+ Google Maps
62235000
Se Sted hjemmeside