Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

10 ÅRS JUBILÆUMS BERLINER CABARET

4. marts 2022 19:30 22:30

Svendborg Teater

Efter sædvane skruer vi helt op for 30’ernes Berlinerstemning og i år, hvor vi for 10. gang åbner dørene til festivalen, får den en ekstra tak

SE DEN FORDI: Vi som verdensborgere i en skrøbelig verden vil hylde kunstens mangfoldighed – fra det inderlige og intime til det pågående og rebelske, fra musik med historiske rødder til musikalsk, eksperimenterende udtryk, fra det rørende melankolske til det finurligt underfundige med besøg af både ungdomskor og -dans og en selvproklameret aldersteenager.

Vi glæder os til sammen med en vifte af fantastiske mennesker og kunstnere at åbne dørene og hjerterne til et verdensfavnende og verdensfejrende brag af en aften.Aftenens konferencier vil være den altid veloplagte og scenevante Kim Linnet, der med sin kærlighed til moderne poesi og det talte ord vil binde festlighederne sammen. Kim faldt i ordgryden i 2008, hvor han som poetry slammer startede foreningen PSFyn.dk. Han kan desuden tituleres forfatter, efterskolelærer, kulturdynamo og far til tre og er efter eget udsagn lækkert gift.

Den danske sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Thorbjørn Radisch Bredkjær også kendt som Bisse er i en klasse helt for sig med en altid nærværende spilleglæde og helt åbenlys musikalitet, der lyser ud af ham. ”Min musik kan måske hjælpe lytteren med at erfare, hvor lidt kontrol vi har med livet. Den afklaring giver én styrke. Og jeg har en tro på, at det, der rører mig, også rører andre”.

Uta Motz og Anders Allentoft står for aftenens musikalske brogede sprogbuket med udpluk fra deres alsidige program fra deres charmerende Thurø Musikteater. Om det er på dansk, tysk, fransk, jiddich eller engelsk, i kirker, teatre, forsamlingshuse eller festivaler, er Uta og Anders’ optræden altid båret af intimitet og nærvær.

Direktøs i A/M Helger Holding Koncernen, Anne Marie Helger, vil med ærefuld glæde gæste os i denne vores Brecht-jubilæums-festival-cabaret. Anne Marie vil til lejligheden håndplukke fra de tætpakkede kostume- og teksthylder og medbringe et par passende råberober og et kompakt program. Under mottoet: selvom man er en pladrende dansk og ikke så lidt af en lille 75 årig tragi-komi-køsisk alderdoms-teenager, så gælder det altid om at holde sjælen rank, fanen højt, hovedet klart, hjertet varmt, modet oppe og verdenssynet åbent! Lær af fortiden, lev i nutiden og virk for fremtiden! Med godt skal ondt fordrives! vil Fru Helger give sit besyv til årets tema ’Verdensborger i en skrøbelig verden’.

Emil Nygård er en af Danmarks førende poetry slammere og har optrådt siden 2013. Nygård er født og opvokset i Odense og bruger størstedelen af sin tid på det skrevne og talte ord i form af mundtlig poesi, impro comedy, skuespil og andre kreative projekter. Emil Nygård har en passion for ordet, og selvsamme entusiasme ønsker han at dele gennem sine usædvanlige performances, hvor han møder publikum ansigt til ansigt.

Vokalmagikeren Jullie Hjetland er udtryksfuld som få. Hendes musik emmer af en dyb forankring i den nordiske vokaltradition, og hun har et stærkt og karismatisk udtryk, der drager fortid ind i fremtid. På magisk vis går hun fra det mest sårbare i sin sang over i en vokal så kraftfuld, at den føles både naturlig og overnaturlig på samme tid. Hun har en direkte og ærlig adgang til musikken med sin stemme og krop som instrument, en adgang som lader alle parader falde. Jullie Hjetland er uddannet med en master i nordisk folkemusik, har optrådt i det meste af verden og er en eftertragtet musiker på kryds af mange genrer, med flere nomineringer og vundne musikpriser i kufferten.

Danserne fra Oure Højskole Dans vil for en stund rette vores fokus mod det smukke, visuelle udtryk i dansen. Oure Højskole Dans arbejder med et moderne udtryk i deres koreografier og integrerer fuld af ynde og energi både klassisk, street og hiphop i deres performance koreograferet af Ingrid Kristensen.

SNUK med sine 40 unge og super entusiastiske sangtalenter synger for fuld udblæsning, mens deres to kompetente og erfarne dirigenter Ulrick Klostergaard og Povl Balslev svinger taktstokken.

Peter Michaelsen er på sin helt egen finurlige facon klar med Hr. Keuners lommefilosofiske overvejelser. Iført et ydmygt viceværtkostume fremfører Peter Michealesen Hr. Keunrers folkeoplysende betragtninger for et intellektuelt publikum.

Tilrettelæggelse: Kim Linnet og Peter Michaelsen

Kom gerne udklædt i 30’er-stil!

Vi glæder os til en festlig aften sammen med jer

kr.100 – kr.200 Standard A; kr. 200; Standard B: kr. 150; Standard C: kr. 100; Unge u. 25: kr. 100.

OBS! Sæde nr. 23 og 25 yderst til venstre i række 8 er reserveret kørestolsbrugere.

Se standard A, B og C på salsoversigten ved billetkøb på Billet.dk

Arrangør:

Svendborg Dage med Brecht

Svendborg Teater

Teatergade 2
5700 Svendborg, Danmark
+ Google Maps