Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

FRIBY, SATIRETEGNING OG ØKONOMISK LIGEVÆRDIGHED

18 februar - 19:30 - 21:30

Gratis

Tirsdag d. 18. februar kl. 19:30 – 21:30  *  Sted: Harders – Møllergade 36  *  Billetter: Reserver plads på www.brechtfestival.dk  *  Pris: Gratis  *  I samarbejde med Dansk PEN

Reserver plads her


FRA DEMOKRATIHÅB I DET ARABISKE FORÅR TIL DEMOKRATIUDVIKLING I DANMARK

Vi gør denne tirsdag aften helt særlig ved at præsentere to meget forskellige vinkler på demokrati og håbet om et bedre samfund.

Satiretegning fra det arabiske forår
I byen, hvor flygtningen Brecht fandt et tilflugtssted, vil vi denne aften være så privilegerede at få besøg af den landflygtige sudanske satiretegner og kultfigur Khalid Albaih, som vil vise os nogle af de værker, han er forfulgt for. Khalid fortæller gennem sin egen historie om kampen for det frie ord i Mellemøsten, og hvordan han blev inspireret til at gribe pennen for at illustrere de begivenheder, han var vidne til.

Fribyer
Der går en lige linje fra Bertolt Brechts ophold i Svendborg til de internationale Fribyer for forfulgte forfattere og kunstnere. Håbet og troen på et bedre samfund er for kunstnerne knyttet uløseligt sammen med kampen for ytringsfrihed, for retfærdighed og ligestilling. Uden disse er begrebet demokrati en indholdsløs skal. Sammen med Albaih kommer Mille Rode fra Dansk PEN, som vil fortælle om begrebet Friby. Vil du vide noget om Fribyer på forhånd, så find arrangementet på www.brechtfestival.dk

Økonomisk ligeværd
Derefter trækker vi tråde fra kamp for en demokratisk fødsel i Mellemøsten til et håb om demokratisk forædling i Danmark med et veloplagt oplæg til dialog om demokrati og økonomisk ligeværd under overskriften:

Tør vi tro, det kan være anderledes? Tør vi håbe – og skabe handling?

Den økonomiske ulighed vokser. Ulighed er noget, vi har skabt – og vi kan gøre det bedre. Vær med til en samtale om et fuldtonet økonomisk ligeværdigt demokrati. I vores nuværende demokrati er vi politisk ligeværdige – ’en “mand”; en stemme’, men vores stemmer fortoner sig, når de flyttes fra stemmeurnen og til folketinget, hvor den økonomiske virkelighed skævvrider ligeværdigheden til ukendelighed. 

Helle Wisbech er aftenens oplægsholder og vil inspirere til samtale og debat. Helle er mangeårig kulturaktivist i Svendborg og formand for Bien Danmark – Borgerlønsbevægelsen.

.

Detaljer

Dato:
18 februar
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
Gratis