Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FESTLIG ÅBNING PÅ BIBLIOTEKET

19. februar 2020 - 19:30 - 21:00

Gratis

Onsdag d. 19. februar kl. 19.30 – 21.00  *  Sted: Svendborg Bibliotek – Svinget 1  *  Billetpris: Gratis

FESTLIG ÅBNING PÅ BIBLIOTEKET – en aften, hvor vi byder på taler, dansk samfundsrevsende poesi og tyske musikalske klovnerier

Igen i år har vi sat kurs mod en festlig og alsidig onsdag aften med et afvekslende program, der byder på både taler og musik i stor spændvidde i de hyggelige uformelle rammer på Svendborg Bibliotek.

Mads Mouritz (Mouritz/Hørslev Projektet) synger Jan Toftlund sange i egen fortolkning; sange fra bagsiden af Danmark og den politiske rockscene i slutningen af det 20. århundrede, som trak tråde tilbage til Brechts og Weils arbejde i mellemkrigstiden

Den tyske duo Kasseler Herrenkonfekt består af Florian Brauer, som vi tidligere har haft stor fornøjelse af, og som denne gang har taget sin makker Urban Beyer med. De to herrer garanterer for et underholdende, musikalsk og professionelt indslag.

Vi blander altså traditionen tro musikalsk variation med taler fra det officielle Svendborg, en repræsentant for det officielle Tyskland, Svendborg Biblioteks leder Berit Sandholdt Jacobsen og formanden for foreningen Dage med Brecht, Peter Michaelsen. I pausen vil Biblioteket være vært ved et lille glas.

 

Jan Toftlunds værk handlede – blandt andet – om politisk bevidstgørelse gennem poesi og musik, f.eks. gennem musikteateret som format. Verfremdungseffekterne kunne have ganske fjollet og improviseret karakter, men hans sange og hans digtekunst havde en sjælden dybde og nerve.

De to musikere i Kasseler Herrenkonfekt leger med tyske Slager-Hits fra begyndelsen af det tyvende århundrede og bruger hermed dobbeltheden i denne musik, som normalt klinger munter og ubekymret, men som også delvist blev misbrugt af nazisterne til propagandaformål.

Detaljer

Dato:
19. februar 2020
Tidspunkt:
19:30 - 21:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori: