Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

SVENDBORG-BABYLON-BERLIN – ET BRAG AF EN CABARET, NU PÅ SVENDBORG TEATER

22. februar 2020 - 20:00 - 22:15

kr. 175

Lørdag d. 22. februar 2020 * Sted: Svendborg Teater – Teatergade 2 * Billetter: www.brechtfestival.dk * Pris: 175 kr/100 kr. unge u. 25 – tilkøb Gullasch med mos 79 kr. (kl.18:00-19.30)

Køb billet til cabareten her

Det er desværre ikke længere muligt at bestille spisebillet, da bestillingsfristen til Café Kok var mandag d. 17. februar.

 

SVENDBORG-BABYLON-BERLIN – vi inviterer på en uforglemmelig rejse, hvor kunstnere af alle afskygninger for en stund vil dele ud af deres vid, passion og kunnen og skabe et lyspunkt i en mørk tid.

Du vil blive provokeret, trans- og inspireret af aktuelle politiske poetrister, åndfulde sangere, sprællevende og fantasifulde musikere, oprørte socialister samt forfattere der har fattet mere end de fleste, til gavn for dem der ikke har fattet en bønne. Det gamle Svendborg Teater, som emmer af rødt plys og velour, vil pirre dine sanser og berede dig på en uforglemmelig rejse. Og ta’ med helt uden dårlig samvittighed. For i disse tider, hvor flyskammen og CO2 regnskabet er bremsende for afstikkere ud i det blå, har vi løsningen. Brug fantasien: den letteste, billigste og hurtigste måde at komme rundt i verden på. Flysikkerheden er i top og ansvaret for at falde ned er dit, men smukke stewardesser vil stå parat til at give dig en hjælpende hånd.

 

Uta Motz vil i rollen som konferencier lede turen med musikalsk charme iblandet humor og kvindelig autoritet. Uta, der er uddannet på teaterskolen i Stuttgart i Tyskland, har i 25 år arbejdet som skuespiller og instruktør i mange forskellige sammenhænge. Det er således i årenes løb blevet til både koncerter, kabaret’er og teaterforestillinger i ind- og udland. Hun har desuden sammen med Anders Allentoft skabt Thurø Musikteater, der er kendt fra forestillingerne Edith Piaf og Berlin – Frihed Er Ikke En Selvfølge.

 

Gry Bagøien ledsages denne aften af vores lokale Svendborg Herrekor. 

En musikalsk kombination som vækker en uimodståelig nysgerrighed og forventningsfuld glæde, som bare skal opleves. 

Gry er en multikunstner, der har arbejdet med lyd og stemme, siden hun var barn. Hun er uddannet lydkunstner fra akademiet i Køln i 2009 og efterfølgende boet og arbejdet i Tyskland i mange år. I 2019 flyttede hun tilbage til Svendborg for at fordybe sig i kunsten og være tættere på naturen. Hun arbejder lige nu på to udstillinger til Vejle Kunstmuseum og Holstebro Kunstmuseum. Derudover er Gry i fuld gang med indspilninger til sin nye LP sammen med sit band Perlemor. Her synger Gry og spiller på stueorgel. Desuden medvirker Svendborg Herrekor på et par numre. 

 Gry er vokset op i et socialistkollektiv på Langeland, som ikke bød på meget musik. Der var dog undtagelser, bl.a. når beboerne kastede sig over fællesrengøringen og pladen med de russiske og italienske revolutionssange blev sat på grammofonen, så blev der sunget i vilden sky. Gry husker specielt det russiske statskor, som rørte hende dybt. Lyden her var som et kæmpe melankolsk hav. Det er bl.a. oplevelsen fra den gang, som har inspireret til samarbejdet med de gamle venner fra Svendborg Herrekor. 

 

Svendborg Herrekor burde være kendt af alle på Sydfyn. De fem musikalske og garvede herrer er om nogen garanti for fest og stemning. Men denne aften bliver en udfordring, hvor de er backing til Gry og skal hamle op med et russisk statskor.  

 

Channe Nussbaum synger Henrik Nordbrandt i godt selskab med sine to fremragende medspillere Bjarke Kolerus på klarinet og den elektroniske musiker Sophus August Tuxen, som med nøgtern og minimalisktisk instrumentering binder melodier og digte sammen, mens Channes stærke og insisterende vokal på smukkeste vis formidler Nordbrandts tekstunivers. Sange som Lille Krigsbarn, Inshallah og Hjemløshed – om flugt, krig og sorg er gribende og tager et politisk skridt væk fra aften-kaffe-hygge og indrammer en smertefuld virkelighed. Publikum bliver således præsenteret for en koncert, der tager afsæt i udgivelsen “Hjemløshed” fra 2019, hvor Channe Nussbaum har skrevet musik til Henrik Nordbrandts digte

 

Kasseler Herren Konfekt er en stor fornøjelse at byde velkommen til. Med sange, der var forbudt i Nazitiden, forstår Florian Brauer og Urban Beyer fra Tyskland med vanlig ironi og musikalsk overskud at hudflette og performere selv de mest hellige klassiske klenodier. Florian Brauer har vi haft fornøjelsen af ved tidligere Brecht-festivaler i Svendborg, hvor han har optrådt med sit eget mesterlige show Musikpaparazzo – en tour de force gennem musikalske arvestykker. Urban Beyer’s karrierer startede allerede som 16-årig, da han fik sit første engagement som musiker. Studerede siden trompet, sang og klaver i Kassel og er nu en travl musiker i Sydtyskland. Denne duo står for engagement, professionalisme og enestående musikalsk performance.

 

Arne Bjørk præsenterer sin musikalske, poetiske og meget rørende klovn Jodi. Arne er uddannet på Odense Teater i 1970, men fulgte sit hjerte og blev engageret som klovn i en årrække i Cirkus Benneweis. Senere turnerede han over store del af verden Europa og Japan, inden han blev fastansat som skuespiller på Odense Teater. Men gammel kærlighed ruster ikke, så samtidig har han udviklet sin klovnefigur Jody, som vi denne aften får fornøjelsen af at opleve.

 

Danserne fra Oure Sport & Performance vil for en stund rette vores fokus mod det smukke og visuelle udtryk i dansen. Oure Danse Akademi arbejder med et moderne udtryk i deres koreografier og integrerer fuld af ynde og energi både klassisk, street og hip hop i deres performance. 

 

SNUK med sine 40 unge og super entusiastiske sangtalenter synger for fuld udblæsning, mens deres to kompetente og erfarne dirigenter Ulrick Klostergaard og Povl Balslev svinger taktstokken.

 

Fire medlemmer fra PSFYN Alberte Møller Peitersen, Martin Anker Jensen, Thomas Leth Teisen og Nanna Stenkjær Glyngfeldt Andersen vil med ungdommens entusiasme give et bud på HÅB for fremtiden i poetry slam form.
Slam poetry – hvilket også kan gå under navnet spoken word poetry – er lige præcis, hvad det lyder til; poesi af talte ord, som ‘slam’,  dunkes lige ned i din bevidsthed enten med rim, rytme eller andre virkemidler, som kan bevæge os som mennesker. Spoken word poetry er altid skrevet af den poet, som fremfører det, og teksten er ikke skrevet til at blive læst op, men til at blive op-trådt.
Poeterne som skal optræde på Brecht Festivalen er alle unge fra Fyn, som både har ord på hjertet, ord på tungen og ord i kroppen.

 

Peter Michaelsen er på sin helt egen finurlige facon klar med Hr. Keuners lommefilosofiske overvejelser. Skuespiller og tilrettelægger Peter Michaelsen er har iført sig et ydmygt viceværtkostume for at fremføre Hr. Keuners folkeoplysende betragtninger for et intellektuelt publikum.

 

Tilrettelæggelse: Pia Blohm og Peter Michaelsen

Detaljer

Dato:
22. februar 2020
Tidspunkt:
20:00 - 22:15
Pris:
kr. 175
Begivenhed Kategori: