Programudkast for Brechtfestival 2022

Se events her

Søndag d. 27. Februar Kl. 10 – 16.  De Brølende Tyvere.

Arrangement fortæller om tyvernes søgen efter nye kunstneriske udtryksformer efter den “gamle verden” er brudt sammen. Udtryk der passer til den nye verden efter Første Verdenskrig og Den spanske Syge.

Mandag d. 28. Svendborg Bibliotek kl. 19.30 – 21.30

En aktuel forfatter fortæller om sin seneste udgivelse på Svendborg Bibliotek 

Tirsdag d. 1. Marts på Nymarkskolen kl. 17 – 19

En aften med debatteatret 5240ActNow fra Vollsmose

I Byparken arrangeres i samarbejde med Integrationsrådet i Svendborg en aften med forumteatergruppen 5240ActNow, med forskellige repræsentanter for integrationsdebatten. 

Gennem forumteater metoderne inviteres der til dialog om mulige løsninger og med en intention om, at tingene kan gøres anderledes. 

Arrangementet laves i samarbejde med SIR Svendborg Integrations Råd.

Onsdag d. 2. Marts på Svendborg Bibliotek kl. 19.30 – 21.

Brechtfestival 2022 officielle åbning med Arne Würgler, Borgmesteren, repræsentant fra Det officielle Tyskland, med flere.

Igen i år har vi sat kurs mod en festlig og alsidig onsdag aften med et afvekslende program, der byder på både taler og musik i stor spændvidde i de hyggelige uformelle rammer på Svendborg Bibliotek.

Vi blander traditionen tro musikalsk variation med taler fra det officielle Svendborg.

I pausen vil Biblioteket være vært ved et lille glas.

Torsdag d. 3. Marts

Koncert arrangeret af Giant Steps kl. 20 – 22.

Med  udgangspunkt i Festivalens tema arrangerer Giant Steps en koncert med et professionelt og engageret orkester.

Torsdag d. 3. Marts, Brølet fra 20érne på Harders Kl. 20-22. Med Sebastian Appel og Sofie Grøndahl som   værter.

De to værter har fået frie hænder til at samle et hold af unge talentfulde kunstnere, fra de mange kreative miljøer på Fyn, PS Fyn, Svendborg Scenekunst Akademi, Den Fri Lærerskole, Oure Sport og Performance, Scenoskop, o.m.a. til at lave et BRØL af en Cabaret, der vil genlyd i Svendborg stille gader.

Fredag d. 4. kl. 20 – 22.30 På Svendborg Teater.

Brechtfestivalens 10 års jubi – Berliner Cabaret

Vi har haft stor succes med af afholde Berliner Cabaret i de tidligere Festivaler, og hver gang under nye former og med nyt indhold,  og hvor kunstnere af alle afskygninger for en stund deler ud af deres vid, passion og kunnen og skaber et lyspunkt i en mørk tid.

Lørdag  d. 5. kl. 20 og søndag d. 6. Marts kl. 14 på Baggårdteatret

I samarbejde med Baggårdteatret er vi stolte af, at kunne præsentere den meget roste skuespiller Oliver Kraushaar fra Berliner Ensemblet, der opfører Brechts ,”Lesebuch für Städtebewohner”, en forestilling med digte og sange fra Brechts tid i Svendborg. 

Andre Aktiviter

BRECHT TASK-FORCE, under ledelse af Bent Hansen, fra Den Frie Lærerskole, er der oprettet en Brecht-gruppe, hvor lærerstuderende med tysk som linjefag, underviser elever på Sydfyn om Brecht og tysk historie. 

Rundvisninger i Brechts Hus ved Foreningen Brechts Hus.

Sundets Stilhed, Audio Walk, en dramatiseret lydfortælling, der krydser sporene af seks sydfynske forfattere – tre nulevende og tre døde, arrangeret af Baggårdteatret.

Og flere arrangementer vil komme til.