SKOLER 2016

andreas greve dichter hamburg

Skolesamarbejdet gælder årgange med tyskundervisning udover begynderniveau – overbygning på grundskoler, efterskoler, højskoler og ungdomsuddannelser.

Onsdag d. 24.- fredag d. 26. feb.

Tysklærer ved Den Frie Lærerskole, Joachim Schade, tilbyder – sammen med sine lærerstuderende – at komme ud på skolerne i Svendborg Kommune og fortælle og inspirere eleverne med udgangspunkt i Brecht.

Torsdag d. 25. feb. og fredag d. 26. feb. kan skoler bestille et besøg af de to tyske digtere Andreas Greve og Cornelia Manikowsky.

Kontakt Joachim Schade på

joachim@sydfynsmail.dk

Skolemateriale til fri download

Joachim Schade har udarbejdet et omfattende skolemateriale omkring Bertolt Brecht. Materialet kan downloades og frit bruges af lærere og forældre.

Hent det HER: Bertolt aus Augsburg in Svendborg

To tyske forfattere Andreas Greve og Cornelia Manikowsky,

som taler dansk, og mest læser deres tekster på tysk.

Begge skriver lyrik og prosa, kommer fra Hamborg og har hver især haft skriveophold i Brechts Hus og de glæder sig over at kunne komme tilbage til Svendborg og dele deres digte og korte tekster med børn og voksne. Begge taler mere (Andreas) eller mindre (Cornelia) godt dansk – nogle tekster er oversat dansk, andre vil blive uddelt i kopi på stedet, så man kan læse med.

Andreas Greve boede i 1980´erne flere år på Sydfyn. Har skrevet børnebøger, en rejsebog og flere digtsamlinger.
2014 var hverdagspoeten Greve og hans lyriske budcykel med til Dage med Brecht. I år kommer han uden jernhest, men med nogle dyredigte (Tiergedichte) i kufferten. Det bliver lidt af en „Tierisches Getümmel“. www.lyriktogo.de

Cornelia Manikowsky, født Hamborg, boede kort tid i Danmark (Holbæk) som barn. Hun skriver mest korte historier til børn og voksne. Senest ”Die Mutter im Sessel im Krieg“, til voksne (2011)  og børnebogen „Hund!“ (2013).
Har fået flere priser og stipendier. Så sent som i oktober måtte hun sidde og skrive på et slot i Sydfrankrig. Derfra har hun nye historier med i bagagen. www.manikowsky.de

Joachim Schade
Født i Kassel, Tyskland. Bor i Svendborg og underviser i tysk på Den frie Lærerskole og på Haahrs Skole.

 

 

Inspiration til SYNG TYSK DAG

Tusind tak til Julia Huss og Florian Brauer fra Kassel, som venligst har indspillet sangene til skolebrug :

Bertolt Brecht/Kurt Weill: Die Morität von Mackie Messer: Mackie Messer(1)

Reinhard May: Über den Wolken Über den Wolken(1)

Volkslied: Kein schöner Land

Tekst Kein schöner Land

Comedian Harmonist: Mein kleiner Grüner Kaktus

Mein kleiner grüner Kaktus(1)

Hannes Wader: Heute hier, morgen dort

Heute hier morgen dort