Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hvordan musik kan ændre verden

24. February 2016 - 16:15

kr.50 - kr.100

Event Navigation

W1_michael_fjeldsoe

Kender du de gamle sange af PH og Bernhard Christensen, men ved ikke meget om kulturradikalisme, og  slet ikke noget om Brechts teorier; så tag til Michael Fjeldsøes foredrag og få ny spændende viden. Michael Fjeldsøe er professor i musikvidenskab på Institut for Kunst­ og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.

Kulturradikal musik er i Michael Fjeldsøes optik musik, der forsøger at omsætte radikale idealer til konkret musik eller musikalsk praksis. Kulturradikal tænkning  tror på den moderne kunsts nødvendighed og samfundsmæssige virkning og ønsker at kommunikere med et stort publikum. Kan musik skabe ændringer i verden eller er det en utopi?

Michael Fjeldsøe fokuserer på tre ikoniske komponister fra 1930´erne. Otto Mortensen, der blandt andet skrev musik til Det revolutionære Teater. Hanns Eisler, der i Svendborg skrev musik til Brechts skuespil Rundhoveder og Spidshoveder. Bernhard Christensen, der gennem jazz fornyede musikken og musikpædagogikken og som skrev musik til PHs Danmarksfilm. Tre komponister, der med deres musik ønskede at bidrage til at forandre verden.

Details

Date:
24. February 2016
Time:
16:15
Cost:
kr.50 - kr.100
Event Category:

Organizer

AOF
Website:
www.aofcenterfyn.dk

Venue

AOF
Vestergade 23
Svendborg, 5700
+ Google Map