OM FESTIVALEN

Home / OM FESTIVALEN
Næste festival uge 8 2018 – 21/2-25/2 2018
Programmet offentliggøres løbende.
Svendborg Dage med Brecht – Festival for Kunst og Politik fejres hvert andet år og skabes i et fællesskab af kulturinstitutioner og enkeltpersoner, der har engageret sig frivilligt i foreningen bag festivalen.
Vi tror på, at vi med afsæt i den unikke kulturhistorie, Bertolt Brechts ophold og virke i Svendborg, kan skabe et skarpt profileret dansk-tysk mødested i krydsfelet mellem scenekunst, politik og kulturarv.
Festivalen skal udvikle samarbejdet i det Sydfyns kulturliv, gør kulturarven levende for børn og unge og tilføje en international kunstnerisk dimension til byens profil.

 

Temaet for festivalen 2018:
DET GODE: Inspireret af Brechts stykke, Det gode menneske fra Sezuan, sætter vi fokus på godhedens dilemma, hvad vil det sige at være god i dag og hvad er det gode menneske?

Baggrund for festivalen:
Den verdenskendte dramatiker og digter, Bertolt Brecht, boede med sin hustru, skuespiller Helene Weigel, og deres børn på Sydfyn som politisk flygtning fra Naziregimet i 1933-39. Deres hus er i dag et kunstnerisk refugium som besøges af arbejdende kunstnere fra hele verden. Brechts Hus som et internationalt mødested for kunstnere og et rum for samtaler, er symbol for festivalen. Læs mere om huset og anmod om ophold her
Kunstnerisk mission:
Missionen for festivalen er med Brecht ved vores side at præsentere:
• Kunst der skubber til samfundet.
• Samtaler i nye former med kunsten som platform.
• Grænseoverskridende møder – særligt det dansk-tyske
Vi prioriterer kunst som:
• skaber nye måder at inddrage publikum på.
• giver stemme til de stemmeløse.
• løfter kulturarven fra Bertolt Brecht, Helene Weigel og andre flygtningFestivalens værdiord:
Politisk, humoristisk, kompromisløs, udfordrende, ukorrekt, banebrydende, ligestillende, frisættende og fræk.

Bag festivalen:
Bestyrelsen og Arrangørgruppen bag festivalen:
Anneline Köhler Juul, producent BaggårdTeatret (formand) annelinekj@gmail.com
Peter Michaelsen, skuespiller tidl. Underviser på Oure Højskole (kasserer)
Helle Wisbech, Tidl leder af SAK; Uta Motz, Skuespiller og musiker; Peter Seligmann,leder af Teater2Tusind; Jakob Bjerregaard Engmann,teaterdirektør BaggårdTeatret; Kay Max Jensen, koordinator, Jens Christian Horn Andersen, Svendborg Bibliotek, Katrine Friis, Skolerne i Oure

Facebookside